LEEFRUIMTE

Maximaal zitcomfort met ergonomisch gevormde kussens

KEUKEN

Genieten van een compleet uitgeruste keuken

BADKAMER

Een verkwikkende inloopdouche doet wonderen

SLAAPKAMER

Wegdromen zonder zorgen in deze luxe op maat

De extravagante alleskunner

De Carthago C-Line is de pionier en trendsetter op het gebied van lichtbouw in combinatie met hoger laadvermogen. Deze 2de generatie met nieuw v-face design is mooier, luxueuzer en comfortabeler dan ooit. Hij biedt hightech op vier wielen en maximaal wooncomfort met unieke charme.

Techniek highlights

Maximale stabiliteit gegarandeerd dankzij de unieke dak/wandverbinding met extra carrosserieversteviging door de dakronding en versterkingsprofielen. De verbindingen zijn koudebrugvrij en doorlopend geïsoleerd met TM-polystyreen-isolatie. 

De unieke bodem/wandverbinding via vormgesloten gelijmde aluminium ringankerprofielen is de meest stabiele verbindingstechniek. De bodemplaatopbouw is aan de onderkant en bovenkant van GfK. Van corrosie is geen sprake.

 

Carthago neemt op het gebied van lichtbouwtechnologie een voortrekkersrol in. Deze camper met het allerhoogste woon- en rijcomfort beschikt als 3,5 ton camper over uitzonderlijke laadmogelijkheden.

Het AL-KO verlaagd chassis is standaard uitgebreid met een door Carthago ontwikkelde veiligheidstechniek. Onder veiligheid verstaat Carthago niet alleen uw veiligheid tijdens het rijden, maar ook de veiligheid op uw vakantiebestemming.

De brandstofdop bijv. is  vlak in de zijwand geïntegreerd. De camperdeur en alle buitenkleppen zijn uitgevoerd met onzichtbaar verzonken scharnieren. Dat onderscheidt Carthago van de in de branche gebruikelijke standaard.

Carthago-buitenkleppen ‘Isoplus’ zijn buitenklepvullingen van origineel wandmateriaal en dubbele afdichtingen die zorgen voor gelijkmatige isolatie en stabiliteit. Aluminium in de wanden zorgt voor maximale stabiliteit.

De Carthago klimatiserende dubbele bodem met gerichte warmtegeleiding zorgt dankzij de effectieve warmteopslag voor een aangenaam aanvoelend vloerverwarmingseffect.

Alle techniekcomponenten, bergruimtes, scootergarage en de accucentrale blijven vorstvrij dankzij de gerichte verwarming.

Reparatievriendelijk

Een Carthago carrosserie is niet alleen mooi maar ook reparatievriendelijk. De segmentering van de aanbouwdelen maakt een eenvoudige vervanging in geval van schade mogelijk: de meerdelige achterwand met separate achterbumper bestaat uit 4 delen, die apart te vervangen zijn.

Exterieur highlights

De motorhome is uitgerust met het Carthago "bestview" busspiegelsysteem: de grote hoofd- en dodehoekspiegel garandeert een perfect zicht rondom.

De deur van de bestuurderscabine heeft een dubbele veiligheidsvergrendeling, electrische raambediening en regengoot.

De inkomdeur "Premium One" is uitgerust met een deurbegrenzer, deurraam en rolhor. De electrisch te bedienen instaptrede is ook te bedienen vanuit de cabine en voorzien van een alarmzoemer.

Onder de L-zitgroep bevindt zich de verwarmde buitenbergruimte met grote buitenklep.

Ruime scootergarage

Via een grote buitendeur heeft u toegang tot de geheel geïsoleerde scootergarage met grote binnenhoogte door de verlaagde achterkant van de motorhome. De garage is verwarmd en belaadbaar tot 350 kg.

Cockpit highlights

Het Frontmasker is uitgevoerd in hoogwaardig GfK, dubbelschalig geïsoleerd en meerdelig. Dankzij de vlakke vrijloophoek is het bovendien zeer aerodynamisch.

Dankzij het Carthago zichtconcept heeft u tijdens het rijden in bestuurderscabine een 180° zicht. Veiligheid voorop !

De vormgeving van het dashboard is doordacht: steil aflopend naar voor en een laag aangebrachte panoramische voorruit.

De achteruitrijcamera is dankzij de geïntegreerde plaatsing altijd perfect zichtbaar.

De deur van de bestuurderscabine heeft een extra lage instaphoogte en is uitgerust met instapverlichting.

Tijdens het rijden beschikt u over een vouwgordijn als zonnewering.

Van beneden naar boven zorgt het vouwgordijn voor de nodige privacy in de motorhome. 

 

Volledig gesloten zorgt het voor de nodige verduistering en isolatie.

Het woongedeelte in de cockpit wordt verwarmd door gerichte verwarming van het dashboard (dashboardverlenging = warmteopslag, vlakradiatoren).

Het dashboard is uitgevoerd in onderhoudsvriendelijk 'softtouch'-oppervlak

De motorhome heeft van bestuurderscabine tot achterzijde een vlakke bodem wat zorgt voor een optimale integratie met het woongedeelte.

Comfortabele pilootstoelen

Comfortabele Aguti “Road-liner“ stoelen met geïntegreerde veiligheidsgordels en verstelbarte armleuningen. De stoelen zijn bekleed met dezelfde stoffering als het woongedeelte. De draaibare stoelen (180°) zijn gemakkelijk in het woongedeelte te integreren.  

Leefruimte highlights

De cabinestoelen  zijn 180° draaibaar wat alle denkbare mogelijkheden biedt om te relaxen.

 

De hoogwaardige zitkussens zijn ergonomisch gevormd met ondersteunende functie in de rug voor maximaal zitcomfort.

De Led-interieurverlichting is voorzien van individuele lichtdimming.

De tafel is in 2 standen verschuifbaar en tevens 360° draaibaar (centrale hendel) om zo alle zitplaatsen optimaal te integreren.

Dubbele verbindingstechniek "Durafix": dubbel gaat langer mee, daarom worden alle onderdelen niet alleen geschroefd maar ook in traditionele meubelmakerskwaliteit d.m.v. tand en groef met elkaar verbonden.

Uitzetters, scharnieren en laden zijn uitgevoerd in de top-kwaliteit. Kleppensluiters met softdemping verhinderen bijgeluiden tijdens het rijden.

Wanden in microvezel-klimaatstof creëren een exclusieve woonsfeer, vermijden bijgeluiden tijdens het rijden en zorgen tevens voor de regulering van de luchtvochtigheid.

Extra gezellig

De ramen van het woongedeelte zijn uitgerust met een eenvoudig te bedienen vouwgordijnsysteem. Het geheel is gemakkelijk afneembaar om te reinigen. Daarnaast zijn er nog siergordijnen in bijpassende stoffering.

Keuken highlights

Robuust keukenaanrecht in mineraal materiaal met opstaande rand. Het keukenblad is aan de onderkant met een led-lichtband verlicht. 

3-pitskookplaat met gedeelde glazen afdekplaat om het aanrecht te vergroten, reinigingsvriendelijke glazen bodem.

Ronde rvs-spoelbak met hoogwaardige designkraan uitgerust met een uittrekbare douche-kraan.

De praktische wandhouder aan geïntegreerde rail kan gebruikt worden als extra werkvlak.

Het koffiezetapparaat is met een lift uit bovenkastje neerlaatbaar (standaard). Optioneel kiest u uit een koffiezetapparaat, espressomachine of 'Nespresso' capsulemachine.

De koelkast van 160 L met apart vriesvak is op comfortabele grijphoogte geplaatst. Ze heeft een automatische energieselectie 12V/ 230V/gas (Comfort pakket).

 

Meerdere apothekerskasten zorgen voor extra veel handige opbergruimte. (modellen 4.2, 4.8 plafondhoog).

De keuken is uitgerust met een elektrische dakluikventilator met dubbele functie voor ventilatie of afzuigen.

Handig indelingssysteem

De keukenblok met centraal uitschuifrek en twee gescheiden afvalemmers heeft diepe lades met “Flex” indelingssysteem voor individuele onderverdeling. De schuiflades zijn rolgelagerd “Easy Glide” en zelfsluitend met dempers van huishoudelijke kwaliteit.

Badkamer highlights

De modellen met combi comfort badkamer bieden veel bewegingsvrijheid op compacte ruimte. De volledig afscheidbare douche geeft maximaal comfort.

Een uitvinding van Carthago: met slechts een paar handelingen wordt de gehele wasruimte incl. kleerkast afgescheiden van het woongedeelte. 

Talrijke, royaal uitgevoerde spiegel- en onderkastjes en open schappen bieden ruimte aan al uw toiletartikelen.

 

Volwaardig douchecomfort met af te scheiden douchegedeelte. De douchebak is voorzien van 2 standonafhankelijke afvoeren.

U beschikt over een regendouche en aparte staafsproeier.

Naast de combi-douche beschikt u nog over een ruime kleedkamer.

Extra ruime kleedkamer

De royale afgescheiden Carthago badkamer is nog comfortabeler uitgevoerd: was- en toiletruimte en de afzonderlijke douchecabine kunnen gescheiden van elkaar worden gebruikt of met één handeling met elkaar worden verbonden tot een royale bad- en kleedkamer.

Slaapkamer highlights

De bedden zijn uitgerust met een puntelastische Carawinx ondervering (medisch aanbevolen).

Een 7-zone koudschuimmatras zorgt voor optimaal en gezond ligcomfort.

 Het hoofdgedeelte bij de eenpersoons- en queensize bedden is individueel omhoog klapbaar

Modellen met twinbed hebben een uitschuifbaar deel met tussenmatras om het ligoppervlak te vergroten. Een neerlaatbare instaphulp maakt de instap zeer comfortabel.

Dakluik Mini-Heki boven achterbed.

Handige kleerkasten onder het bed zorgen voor extra bergruimte.

Een gordijn en vouwgordijn zorgen voor afdoende privacy in de slaapkamer. 

Carthago is trendstetter in het benutten van alle beschikbare ruimte op alle mogelijke manieren. 

Luxeus hefbed

Het luxeus hefbed boven bestuurderscabine beschikt over een in zijn klasse onovertroffen ligoppervlak van 195 x 160 cm met in tweeën gedeelde lattenbodem en kwaliteitsmatras. Dankzij de extra lage afdaling van het bed is de instap comfortabel en de zithoogte in bed royaal. Het bed is uitzonderlijk stabiel en schommelvrij in slaapstand. Vanuit het hefbed beschikt u over een boekenplank en sfeerrijke led-spotjes. Boven het hefbed bevindt zich een Mini-Heki koepel. Een gordijn scheidt het hefbed af van het woongedeelte.

 

extra's

bergruimte concept

Buitenbergruimte

 • Grote bergruimte met extra grote buitenklep in verwarmde dubbele bodem
 • Opbergruimte ingebouwd onder de zitbank, van buiten te beladen, van binnen makkelijk toegankelijk
 • Centrale doorlaadbergruimte door geïntegreerde dubbele bodem 

Opbergboxen in dubbele bodem

 • Binnentoegang in de dubbele bodem en de verlaagde opbergboxen in de dubbele bodem via bodemkleppen in het woongedeelte
 • Bruikbare laaddiepte 40 cm
 • Gerichte verwarming van de opbergboxen 

Scootergarage

 • Achter achteras dieperliggend chassis = meer bruikbare hoogte
 • Makkelijke toegang via 2 grote deuren/kleppen
 • Maximale binnenhoogte tot 130 cm
 • Belaadbaar tot 350 kg = hoog draagvermogen

BOORDTECHNIEK

Water:

 • Schoon- en vuilwatertank vorstvrij en op het voordeligste zwaartepunt in verwarmde dubbele bodem geïntegreerd
 • Schoonwatertank 170 liter
 • Vuilwatertank 110 liter (optie: uitbreiding inhoud vuilwatertank naar 150 l)
 • Schoon- en vuilwatertank met reinigingsopening via luik in vloer woongedeelte toegankelijk
 • Afvoerkranen vorstvrij en goed toegankelijk in dubbele bodem aangebracht
 • Watervoorziening via onderhoudsarm en betrouwbaar drukwaterpompsysteem

Gas:

 • Buitenliggende, verlaagde en daardoor makkelijker toegankelijke gaskast met ruimte voor 2 x 11 kg gasflessen, separate buitenklep
 • Gasafsluitkranen goed toegankelijk in de keuken

Elektra: 

 • Elektrocentrale goed toegankelijk in de garage ondergebracht inkl. acculader / zekeringen / aardlekschakelaar, automatische lader 16 A, elektronische regeling, automatische uitschakeling bij onderspanning, incl. laadfunctie startaccu
 • Accucentrale met 2 x 80 Ah gel-accu’s van buiten toegankelijk, verwarmd, met stroomhoofdschakelaar
 • Back-lit multifunctioneel paneel achter technisch paneel boven camperdeur met folietoetsenbord, makkelijk te bedienen
 • 230 V stopcontacten in keuken, badkamer en bij de entree
 • Stopcontact 12 V in de bestuurderscabine / bij de zitgroep

Verlichting:

 • Led lichtspotjes in het woongedeelte boven zitgroep onder de bovenkastjes en onder de kastjes boven achterbed, keuken en hefbed
 • Tevens led spotjes in plafondbaldakijnen boven bovenkastjes voor aangename sfeerverlichting
 • Indirecte verlichting plafondbaldakijn met led-lichtbanden in woongedeelte en bestuurderscabine
 • Led-accentlichtband bij de entree rond de spiegelinzet
 • Verlichting in woongedeelte dimbaar voor individuele lichtsfeer
 • Lichtbediening per wisselschakeling zoals in de woonomgeving, schakelaars bij entree, zitgroep en achterin

TV:

 • TV-aansluitset in rugleuning zijbank bijrijderszijde
 • Optie: TFT-uittreksysteem “Quick up“ 19” achter rugleuning zijzitbank voor ontspannen televisie kijken op comfortabele ooghoogte. Zwenkbaar systeem

C-LINE BASISVOERTUIG

 • Fiat Ducato met AL-KO verlaagd chassis Speciaal Carthago (XL: AL-KO tandem-as)
 • Toegestaan totaalgewicht 3500 kg / 4250 kg resp. met verzwaring 3850 kg / 4500 kg, (XL: 5000 kg)
 • Motor Diesel 2,3 l Multi-Jet / 96 kW / 130 PK, 4 cilinder, 320 Nm, Euro 5+, 6 versnellingen, voorwielaandrijving, voor optimale lastverdeling wielbasis aangepast aan type indeling
 • Veiligheidsuitrusting: airbag bestuurder / bijrijder, ABS, elektronische startblokkering, ESP, ASR, Hillholder
 • Mistlamp
 • Led-dagrijlichtembleem (niet bij optie aluminium velgen)
 • Spatlappen aan voor- e
 • Wieldoppen met Carthago n achteras
 • Brandstoftank 90 l

modellen

Chic c-line 4.2

Totale lengte

6.850 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €97.182

Chic c-line 4.7

Totale lengte

7.260 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €100.562

Chic c-line 4.8

Totale lengte

7.390 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €101.342

Chic c-line 4.9

Totale lengte

7.450 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €102.112

Chic c-line 5.0

Totale lengte

7.470 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €102.112

Chic c-line XL 5.5 LE

Totale lengte

8.107 mm

Toegest. Totaalgewicht

5,00 t

Slaapplaatsen

max. 6

Prijs

vanaf €112.534

Chic c-line 5.8 Q

Totale lengte

8.350 mm

Toegest. Totaalgewicht

5,00 t

Slaapplaatsen

max. 6

Prijs

vanaf €113.584

Chic e-line I 44

Totale lengte

6990 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €113.714

Chic e-line I 47

Totale lengte

7290 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €116.094

Chic e-line I 49

Totale lengte

7390 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €116.344

Chic e-line I 50 linerclass

Totale lengte

7720 mm

Toegest. Totaalgewicht

5,00 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €125.034

Chic e-line I 50 yachting

Totale lengte

7700 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €117.144

Chic e-line I 51 linerclass

Totale lengte

7863 mm

Toegest. Totaalgewicht

5,00 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €124.514

Chic e-line I 51 yachting

Totale lengte

7843 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €116.614

Chic e-line I 51 QB linerclass

Totale lengte

7850 mm

Toegest. Totaalgewicht

5,00 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €125.034

Chic e-line I 51 QB yachting

Totale lengte

7810 mm

Toegest. Totaalgewicht

4,50 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €117.144

Chic s-plus I 50

Totale lengte

7880 mm

Toegest. Totaalgewicht

5,60 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €141.270

Chic s-plus I 51

Totale lengte

7843 mm

Toegest. Totaalgewicht

5,60 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €140.480

Chic s-plus I 52

Totale lengte

8156 mm

Toegest. Totaalgewicht

5,60 t

Slaapplaatsen

max. 5

Prijs

vanaf €144.700

Ontdek Dicar Premium motorhomes

> Morelo PALACE

highlights | fotogalerij

> Morelo PALACE alkoof

fotogalerij

> Morelo LOFT

fotogalerij

> Morelo HOME

fotogalerij

> Carthago C-LINE

highlights | fotogalerij

> Carthago S-LINE

fotogalerij

> Carthago E-LINE

fotogalerij

> Carthago HIGHLINER

fotogalerij

> Carthago S-PLUS

highlights | fotogalerij

> Dethleffs XLI

highlights | fotogalerij

> Dethleffs XXLA

fotogalerij